Un ghid util pentru orice utilizator nou de iPhone

utilizator nou de iPhone

Este pentru prima oară când ai în mâini un iPhone? Felicitări! Începuturile sunt tare faine, însă ce urmează acum? Știm că pentru un utilizator nou de iPhone configurarea inițială a dispozitivului poate părea problematică, ba mai mult pentru a-l utiliza la cote maxime este necesar să ai în vedere o mulțime de aspecte ce țin de noul sistem de operare, mai ales atunci când treci de la Android la iOS.

Nu te îngrijora, este nevoie de timp pentru a înțelege și a te obișnui cu diferențele dintre sistemele de operare, iar pentru facilita acest demers ți-am pregătit un scurt ghid de utilizare a noului tău iPhone, care sperăm să-ți fie de ajutor.

Pe ce versiune iOS sau model de iPhone ar trebui să mergi?

În calitate de utilizator iPhone pentru prima dată, va trebui să înțelegi mai întâi elementele de bază ale iOS-ului, adică ale sistemului de operare. În primul rând, cum probabil deja ai auzit, acesta este foarte intuitiv și simplu de utilizat, având o interfața user-friendly și aplicații pre-instalate, care să te ajute în activitățiile zilnice.

De menționat este faptul că indiferent de modelul ales, toate iPhone-urile rulează cu același software, existând totuși mici diferențe din punct de vedere al performanțelor. Să îți dăm și un exemplu: dacă ești în căutarea unui iPhone compatibil cu 5G poți alege, spre exemplu, iPhone 12, însă dacă preocuparea ta principală este să ai un smartphone bun, dar la un cost decent, poți alege fără ezitare un iPhone 8+.

De asemenea, dacă bugetul nu este unul chiar așa mare, te încurajăm să arunci o privire către iPhone SE, un model excepțional, pe care îl găsești pe site-ul nostru la doar 499 lei și care îți va asigura toate funcțiile necesare utilizării zilnice.


Am pregătit mai jos o listă cu 10 lucruri pe care orice utilizator nou de iPhone ar trebui să le știe atunci când își configurează pentru prima oară telefonul mobil, astfel încât experiență să fie una de excepție.

Ești utilizator nou de iPhone? Iată ce trebuie să știi

iPhone recondiționat vs. iPhone nou: preț mai mic, aceeași performanță

 1. Crează-ți un Apple ID
  Primul pas în utilizarea iPhone-ului tău este să-ți creezi un cont Apple ID. Pentru asta poți utiliza fie o adresă de mail de tipul ion.popescu@icloud.com, fie orice altă adresă de mail la alegere. Odată creat, vei putea folosi App Store, locul în care vei găsi cele mai bune aplicații pentru iPhone. Ba mai mult, vei avea aplicații preinstalate, de genul iTunes pentru a asculta muzica sau podcast-urile preferate.
 2. Sincronizează-ți dispozitivele iOS cu iCloud
  Dacă ai deja un ID Apple, poți sincroniza datele pe care le ai pe restul dispozitivelor Apple, cum ar fi iPad, MacBook-uri sau chiar un alt iPhone, folosind iCloud. Toate informațiile pe care le ai sincronizate se vor descărca automat și pe noul tău iPhone. Mai mult, această funcție îți va permite, să partajezi fără probleme conținut pe restul dispozitivelor tale care utlilizează iOS. Spre exemplu, imaginile de pe iPad sau contactele disponibile pe iPhone-ul tău anterior vor fi din nou accesibile în orice moment după realizarea acestei sincronizări.
 3. Configurează-ți setările de confidențialitate și securitate
  Poți verifica ce aplicații folosesc funcția de localizare și poți decide dacă să păstrezi sau nu permisiunea pentru oferirea acestei informații. Mai mult, îți poți securiza telefonul prin configurarea Face ID, a parolei sau a amprentei digitale. O altă aplicație des utilizată de către utilizatori este Find my iPhone, care îți localizează telefonul și îl face să sune dacă se află în apropiere.
 4. Mută-ți datele de pe Android pe iOS
  În 2015, Apple a introdus o aplicație pentru Android numită Move to iOS. După cum sugerează și numele, aplicația Move to iOS ajută utilizatorii anteriori de Android să-și schimbe fără probleme datele pe un iPhone. Această tranziție este și unul dintre cei mai importanți pași pentru utilizatorii noi de iPhone, deoarece le permite să-și aibă acces la contacte, fotografii sau calendar în noul telefon, fără a-și face griji cu privire la un transfer manual sau alte soluții neprietenoase de la terțe părți.Iphone
 5. Află secretele noului tău iPhone
  Apple oferă o aplicație încorporată numită Tips care te va ajuta să înveți mai repede sistemul de operare și te va ghida eficient în primele momente de utilizare a noului tău iPhone, din postura de începător. Aplicația îți arată cum să folosești funcțiile noului tău dispozitiv și ce ar trebui să știi atunci când utilizezi aplicațiile deja preinstalate. În plus, odată cu fiecare update al sistemului de operare, sunt adăugate noi sfaturi, astfel încât să ai o serie de informații utile la îndemână.
 6. Configurarea centrului de control
  Dacă glisezi de sus spre partea de jos a ecranului, veți observa centrul de control. Acesta oferă acces rapid la unele dintre cele mai importante și utile caracteristici ale iPhone-ului, cum ar fi luminozitatea ecranului, Wi-Fi, Bluetooth, Airplane mode, cameră, calculator, cronometru, lanternă, AirDrop, muzică și orientare portret.
 7. Centrul de notificări
  Glisează în jos din partea de sus a ecranului pentru a accesa Centrul de notificări, în care poți vedea ultimele mesaje, apeluri, evenimente din calendar și alte notificări ale aplicațiilor. La fel ca și în cazul centrului de control, poți configura acest meniu din Setări, oferind sau nu permisiune pentru a vedea pe ecran diferite notificări.
 8. Night Mode ON
  Poți activa Night Shift pentru a optimiza luminozitatea ecranului, astfel încât să emită mai puțină lumină albastră. Scopul acestei funcții este de a nu afecta somnul, provocând o oboseală acută a ochiilor. Acest filtru îți va permite să citești sau să vizionezi videoclipuri mai confortabil într-un mediu cu lumină mai scăzută și îți va oferi siguranța că vei adormi mai ușor, ba chiar te vei odihni mai bine pe timpul nopții. La fel, vei putea accesa această funcție din secțiunea centrului de control, glisând în sus din partea de jos a ecranului.
 9. Activează-ți Siri
  Fă cunoștință cu Siri, asistentul vocal al iPhone-ului tău, care îți va permite să utilizezi caracteristicile tipice ale iOS-ului, cum ar fi efectuarea unui apel, setarea alarmelor, scrierea de note, deschiderea aplicațiilor, plus multe altele.
  Poți activa Siri atunci când îți configurezi iPhone-ul pentru prima dată, dar îl poți activa și ulterior mergând în Setări > Siri. De asemenea, ar trebui să menționăm că pentru a-i da o comandă lui Siri, trebuie să începi cu „Hei, Siri”. Sună super cool nu-i așa?
 10. Utilizează AirDrop
  Funcția AirDrop facilitează partajarea documentelor, fotografiilor, videoclipurilor și a diverselor fișiere între dispozitivele Apple, cum ar fi alte iPhone-uri, MacBook-uri sau iPad-uri. Folosind această funcție orice transfer se face simplu și rapid, fără a fi necesară conectarea prin cablu. Este nevoie doar să te asiguri că dispozitivele sunt conectate la acceași rețea de Wi-Fi.

Aplicații pentru orice utilizator nou de iPhone

Telefoanele Apple sunt cunoscute pentru ușurința în utilizare și durabilitate, chiar dacă ne referim la modelele aparent învechite. În calitate de utilizator al unui iPhone pentru prima oară, aplicațiile încorporate Apple adaugă mai multă valoare experienței finale, cum ar fi Maps, Photos, Mail, Safari sau Siri.

Safari a fost declarat cel mai bun browser după Chrome, iar gesturile fluide și tranzițiile rapide disponibile într-un mod diferit față de versiunea pentru Android a acelorași aplicații economisesc timp și efort, făcând astfel că experiența de utilizare să fie una intuitivă și extrem de prietenoasă, cu care oricine se poate obișnui rapid.

Cu iOS 14, Apple a făcut mai ușor să personalizezi felul în care arată iPhone-ul tău, oferind widget-uri noi și metode mai simple pentru setarea pictogramelor personalizate pentru aplicații. Spre exemplu, utilizând Widgetsmith orice utilizator poate să adauge fotografii, text, citate, personalizându-și astfel telefonul după propriul plac.

În plus, actualizările recente ale iOS 15 au avut în vedere actualizarea FaceTime, Push Notifications, Photos și a multor alte aplicații pre-instalate, reușind astfel să mențină standardul cu care și-au obișnuit utlizatorii, fără a omite clasicul limbaj liniar al designului.

Concluzii

Am văzut mai sus beneficiile folosirii unui iPhone. Sunt simplu de utilizat, au performanțe excelente și oferă o gamă largă de funcții pe care telefoanele Android, din păcate, nu le au optimizate. Cu toate acestea, o preocupare majoră pentru mulți utilizatori, care evită să le încerce este defapt bugetul de achiziție mult mai mare.

Este adevărat că iPhone-urile sunt printre cele mai costisitoare smartphone-uri. Totuși, dacă îți dorești un astfel de device nu este musai necesar să îți alegi ultimul model din reprezentanță, ba mai mult, te încurajăm să îți îndrepți atenția către secțiunea noastră de iPhone-uri recondiționate, deoarece vei obține aceeași performață la prețuri mult mai accesibile.

Un dispozitiv recondiționat este un produs pre-loved, 100% verificat și perfect funcțional pentru care veți primi garanție timp de 12 luni. Nu te-am convins? Te invităm să descoperi oferta Klap.ro și să analizezi varietatea de modele iPhone disponibile în magazinul nostru online!

Coș

0 produse

Nu ai niciun produs în coș.