Plătește în 6-60 Rate!

Senzor de proximitate – Ce este și la ce este util?

klap BLOG senzor de proximitate

Un senzor de proximitate are rolul de a identifica prezența unor lucruri sau persoane existente în apropiere. Un astfel de senzor a fost montat prima dată în 2007 pe un smartphone din gama Apple, iar de atunci a devenit o componentă nelipsită a telefoanelor.

SUMAR:

Cum funcționează un senzor de proximitate și ce avantaje oferă?

Ce telefoane sunt dotate cu senzor de proximitate?

Senzor de proximitate – Caracteristici

Senzor de proximitate – Ce tipuri mai există?

De asemenea, este un element care poate fi utilizat și în alte industrii, precum cea auto sau construcții.

Cum funcționează un senzor de proximitate și ce avantaje oferă?

Prin emiterea unor fascicule cu radiații electromagnetice cu infraroșu, telefonul tău are capacitatea de a detecta ceea ce se află în raza de acoperire. Astfel, nu este nevoie de contact direct cu senzorul dispozitivului tău. De asemenea, caracteristicile sale tehnice îl fac să fie o componentă rezistentă în timp. Nu în ultimul rând, există și numeroase avantaje de care poți beneficia pe fondul acestui senzor, mai precis:

  • Imposibilitatea încheierii apelurilor din greșeală – practic, el detectează apropierea persoanelor sau obiectelor și stinge display-ul telefonului. Astfel, nu vei mai întâmpina accidente în timpul convorbirilor telefonice.
  • Nu vei accesa telefonul din buzunar – Dacă îți ții telefonul în buzunar sau într-o geantă, senzorul va avea grijă ca ecranul să rămână închis. Astfel, nu vei efectua apeluri sau alte operațiuni fără să-ți dai seama.
  • Protejarea bateriei – Sănătatea bateriei este foarte importantă, indiferent de dispozitivul la care facem referire. Odată cu trecerea timpului, inevitabil durata de viață a bateriei va scădea. Ecranul telefonului consumă o cantitate considerabilă de energie, de aceea închiderea display-ului chiar și atunci când dispozitivul este utilizat reprezintă un avantaj pentru utilizator. Astfel, un senzor de proximitate asigură degradarea cât mai lentă a bateriei telefonului și un mijloc eficient de economisire a energie.

Ce telefoane sunt dotate cu un astfel de senzor?

Majoritatea telefoanelor care se pot găsi în prezent pe piață au integrat un senzor cu infraroșu. Astfel, nu trebuie să plătești în plus pentru a beneficia de o astfel de dotare, indiferent de telefonul pe care l-ai achiziționat. Totuși, este important să știi că există senzori care se ajustează automat, dar sunt și excepții. Următoarele modele din gama Samsung necesită ajustarea manuală a senzorului:

  • Galaxy S3/S3 mini
  • Galaxy S4/S4 mini
  • Galaxy Note 3/ Galaxy Note 4

De asemenea, dacă nu ești primul proprietar al dispozitivului, este indicat să efectuezi o verificare a dotărilor lui. Așadar, un apel telefonic către un prieten este modalitatea ideală de a verifica funcționalitatea senzorului. Totuși, nu uita să cureți atent ecranul înainte de a trece la testarea propriu-zisă. Dacă observi prezența problemelor de orice fel, recomandat este să apelezi la un ajutor profesionist furnizat de un service. De asemenea, dacă încă mai este valabilă, poți utiliza garanția.

Senzor de proximitate – Caracteristici

Fiecare componentă a dispozitivului tău tehnologic prezintă anumite caracteristici definitorii. Astfel, senzorul nu face excepție:

  • Obiectele sau persoanele sunt detectate fără a fi necesar contactul direct cu smartphone-ul. Astfel, este asigurată păstrarea intactă a telefonului pe o perioadă îndelungată;
  • Prezintă o durată lungă de viață;
  • Funcționează fără niciun fel de problemă în locații unde sunt prezente lichide. De exemplu, dacă deții un dispozitiv rezistent la apă, atunci când este utilizat în mediul acvatic, senzorul își va îndeplini misiunea în continuare;
  • Oferă un răspuns aproape instantaneu;
  • Nu sunt afectați de culori, însă alți senzori sau temperatura ambientală pot avea efecte asupra bunei funcționări a senzorului.

Ce tipuri mai există?

Categoria senzorilor este împărțită într-o multitudine de subcategorii, unde putem găsi și senzorul de proximitate. La rândul lui, poate fi regăsit în mai multe forme:

  • Senzor de proximitate capacitiv – Este utilizat pentru detectarea obiectelor metalice sau care conțin materiale metalice;
  • Senzor de proximitate inductiv – Cu ajutorul unui astfel de senzor pot fi detectate, de asemenea, obiectele confecționate din metal. Totuși, ceea ce-l deosebește de cel capacitiv sunt dimensiunile mult mai compacte;
  • Senzor de proximitate care se bazează pe efectul Doppler;
  • Senzor de proximitate radar – Reprezintă un detector de mișcare, ceea ce îl face ideal pentru domeniul auto. Prin intermediul lui este asigurată protejarea vehiculului;
  • Senzor de proximitate sonar – Un astfel de senzor funcționează pe bază de unde sonore;
  • Senzor de proximitate cu efect de hol – Mai pot fi denumiți și senzori magnetici, deoarece pot detecta câmpurile magnetice generate de un magnet sau de curent;
  • Senzor de proximitate fotoelement.

Cea mai indicată soluție pentru smartphone-urile noastre este utilizarea senzorilor cu infraroșu. O bună funcționare a telefonului este asigurată și de prezența unei astfel de componente. Astăzi, toate dispozitivele s-ar descărca mult mai rapid și ar consuma cantități mult mai mari de energie dacă nu ar exista un astfel de senzor.

Așadar, înainte de a-ți achiziționa viitorul telefon mobil, asigură-te că ai verificat cu atenție caracteristicile și buna funcționare a acestuia. Foarte multe persoane își îndreaptă atenția către cumpărarea telefoanelor recondiționate, fiind o soluție avantajoasă din foarte multe perspective.

În acest context, Klap îți pune la dispoziție o gamă variată de telefoane recondiționate, 100% funcționale, testate și verificate de specialiști și accesorii pentru orice tip de dispozitiv, la cele mai atractive prețuri.

Descoperă ofertele Klap.ro și alege modelul care se aliniază cel mai bine cerințelor tale!

Coș

0 produse

Nu ai niciun produs în coș.