Alegerea unor telefoane mobile second-life – un demers eco-friendly

telefoane mobile second-life klap ro alegerea telefoanelor mobile eco friendly 2016113660 scaled

Când vine vorba de telefoane mobile second-life, ne-am luat angajamentul ca în fiecare an să creștem numărul acestor dispozitive care vor fi repuse în circuitul economic.

Economia circulară câștigă din ce în ce mai mult teren și în țara noastră, iar noi ne alăturăm acestui demers cu inima deschisă. Iubirea pentru natură este și unul dintre secretele care stau la baza Klap.ro, fapt ce ne încurajează să prezentăm motivele pentru care cumpărarea unui telefon recondiționat contribuie activ la a ne bucura de un mediu înconjurător așa cum ne dorim.

Astăzi, mulți dintre noi folosim telefonul mobil poate mai mult de 80% din timpul zilei. Fie că acesta ne ajută în activitatea zilnică de la locul de muncă, fie că îl utilizăm în scopuri recreative, acesta este cu noi mai tot timpul. Ba chiar, sunt momente, în care nu ne-am putea închipui viața fără el.

Totuși, ce nu analizăm în profunzime este mărimea, varietatea pieței telefoanelor mobile și rapiditatea prin care noi tehnologii acaperează atenția utilizatorilor.

De cele mai multe ori ne dorim ultima generație de smartphone, fără să înțelegem pe deplin care sunt costurile de producție ale unui nou dispozitiv în materie de deșeuri electronice. Și totuși ni-l dorim, ajungând în realitate să întelegem că pe lângă niște fotografii de o calitate mai bună, vom folosi aceleași funcții cu care eram obișnuiți deja.

Cum afectează producția unui telefon mobil mediul înconjurător?

Din 2007 până în 2017, au fost produse peste 7 miliarde de telefoane mobile noi. Nu mai vorbim de ultimii ani, în care brandurile de telefonie s-au bătut pentru a câștiga cel mai bun loc în piață, ajungând să lanseze noi modele de smartphone chiar și la 6 luni.

Astfel, costul creării acestor dispozitive este într-o continuă creștere, alături de cantitatea de resurse de care este nevoie pentru a le dezvolta și cantitatea de deșeuri electronice pe care o lasă în urmă atunci când vechiile dispozitive nu sunt reciclate în mod responsabil.

Majoritatea oamenilor cred că telefoanele mobile sunt fabricate, în principal, doar din sticlă, plastic și metal, elemente care se văd practic la exterior. Știai că sticla de pe telefonul tău mobil conține oxid de aluminiu și dioxid de siliciu la care se adaugă un strat ultra-subțire de oxid de staniu și indiu, astfel încât să poți atinge ecranul fără a-l deteriora?

Să nu mai vorbim de metalele din interior care includ aliaje de aluminiu, aur, cupru, argint sau platină. Astfel, este nevoie doar să ne imaginăm cam cât de mare este numărul de dispozitive create anual pe tot globul, pentru a înțelege cantitate uriașă de resurse naturale irosite.

Iar, un lucru la care nu ne gândim în mod obișnuit este că exploatarea excesivă duce la distrugerea habitatelor naturale și pune în pericol ecosistemul în care trăim.

Telefoane mobile second-life: mai bune decât ți-ai putea imagina

Ne dorim să tragem un semnal de alarmă și să vă facem conștienți de faptul că responsabilitatea față de meniul înconjurător a devenit o provocare continuă a zilelor noastre.

Iată cum poți face diferența:

  • Cumpără un telefon recondiționat – este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a combate această problemă. În plus, poți avea norocul să găsești modelul mult visat la un super preț și un aspect A+, adică mai ceva ca scos din țiplă.
  • Vinde-ți telefonul într-un mod inteligent – nu arunca telefonul vechi doar pentru că te-ai săturat de el și nici nu-i căuta vreun loc ascuns din casă, așteptând să se devalorizeze, doar pentru că ți se pare inutil pentru nevoile tale actuale. Vinde-l pe Klap.ro și fă-ți upgrade la smartphone-ul dorit! Vânzarea telefonului îi oferă telefonului un nou ciclu de viață (practic a second-life) și va face un nou utilizator fericit. În același timp, tu vei face economii! Vrei să vezi ce înseamnă acest serviciu în termenii Klap.ro? Perfect! Te afli la un click distanță.  
  • Reciclează-ți telefonul – Dacă simți că telefonul tău nu mai merită o nouă șansă, atunci oferă-i măcar un sfârșit de viață demn, prin reciclarea acestuia într-un mod responsabil. Mai mult, pentru fiecare telefon reciclat, îți oferim garantat un voucher de 25 de lei pe care să-l poți utiliza pe site-ul nostru în decursul unui an.

Schimbarea începe cu tine! Suntem aici să-ți oferim soluțiile potrivite și împreună să contribuim la o lume mai bună și la un mediu mai sănătos.

Coș

0 produse

Nu ai niciun produs în coș.