Plătește în 6-60 Rate!

8 sfaturi utile pentru a alege corect primul smartphone al copilului tău

primul smartphone

Primul smartphone este foarte important atunci când vine vorba de copilul nostru. Trebuie să ținem cont de anumite restricții pe care să le impunem, dar și cât de mult alegem să-i expunem și să-i protejăm de și în societate.

Telefoanele inteligente sunt o unealtă extrem de utilă în viața de zi cu zi, dar utilitatea lor nu este egalată decât de nivelul de pericole cu care vin. Din acest motiv, este imperios necesar să ținem cont de mai mulți factori atunci când alegem primul smartphone al copilului.

Sunt influențați copiii de era digitală în care cresc?

Cu siguranță, da! Conform studiilor, în continuare televizoarele și tabletele dețin loc fruntaș în consumul de masă. Cu toate acestea, majoritatea preadolescenților preferă platforme precum YouTube, Tik Tok sau Instagram, acolo unde urmăresc, în mare parte, conținut oferit de vloggeri sau influenceri, iar jocurile online rămân extrem de iubite de copiii între 5-15 ani.

Este adevărat că toate aceste opțiuni vin și cu o serie de provocări pentru părinți, mai ales atunci când discutăm despre un consum exagerat și nesănătos de tehnologie. Totuși, spunem noi, că secretul unei vieți digitale echilibrate constă în capacitatea de adaptare și înțelegere corectă a beneficiilor pe care o are tehnologia pentru cei mici.

Psihologii subliniază faptul că încă de la vârste fragede atenția celor mici cade pe plasticitate. Creierul lor are capacitatea de a se modifica funcțional și structural prin prisma experiențelor avute cu mediul înconjurător. Astfel că, vor face față cu brio noilor provocări și așteptări.

Aceștia susțin că experiențele online vor fi cele care le vor forma modul de gândire și vor întări diferite conexiuni neuronale, în detrimentul altora.

Spre exemplu, poate nu vor reține o cantitate mare de informații, însă le va fi foarte ușor să descurce rapid în a găsi sursa de care au nevoie. Vor deveni mai creativi, descurcăreți și atenți la detalii.

Prin urmare, putem afirma că accesul la tehnologie are capacitatea de a modela arhitectura creierului, însă efectele sale pot fi benefice sau dăunătoare în funcție de timpul petrecut pe ecrane și de tipul de activitate practicată.

Primul smartphone al copilului

Totuși a sosit momentul în care nu mai poți evita întrebarea celui mic „Când primesc și eu un telefon mobil?”. Așa că, ai luat decizia de a-i cumpara acestuia primul smartphone? Iată câteva sfaturi care te pot ghida în a face achiziția corectă.

1. Cumpără inteligent

Deseori, copiii sau adolesecenții își pot dori ultimul model de smartphone, pur și simplu pentru că l-au văzut la colegii de școală sau chiar în rândul influencerilor, însă în realitate, nu vor ajunge niciodată să folosească funcțiile multiple și tehnologia de ultimă oră pusă la dispoziție de device-urile inteligente.

Mai mult de atât, o astfel de achiziție nu trebuie să implice un efort financiar din partea părinților. Din acest motiv, pe site-ul nostru găsești smartphone-uri recondiționate, 100% verificate, cu aspect impecabil și perfect funcționale la prețuri mai mult decât accesibile.

2. Alege corect sistemul de operare

Dacă, în general, adulții au deja propriile preferințe când vine vorba despre sistemele de operare, copiilor le este destul de greu să decidă ce le va fi cu adevărat mai util.

Spre exemplu, smartphone-urile care funcționează cu iOS asigură un control mai mic asupra sistemului versus cele care funcționează cu Android.

De altfel, poți stabili reguli de utilizare a internetului pentru copilul sau adolescentul din familie, folosind aplicația Family Link. Din acest motiv, fiecare părinte ar fi bine să analizeze posibilitatea de control și opțiunile de monitorizare înainte de a se decide asupra achiziționării unei anumite mărci de telefon mobil.

Prețul, un factor important pentru primul smartphone

3. Ia în considerare prețul

Există o multitudine de variante de smartphone-uri pe piață, unele mai performante, altele cu funcții de bază, la prețuri pentru toate buzunarele.

Acesta este principiul pe care ni l-am asumat și noi la Klap.ro! Ne-am dorit să oferim o varietate de produse, de o calitate extra, potrivite pentru toți cei care își doresc acces la tehnologie.

Acesta este și motivul pentru care pe site-ul nostru vei găsi telefoane de la branduri cunoscute cu tarife accesibile tuturor.

Spre exemplu, poți achiziționa pentru copilul tău un iPhone SE 16GB recondiționat la doar 499 lei sau chiar un Samsung Galaxy A10 32GB la doar 399 lei. Nu mai menționăm faptul că a-i cumpăra copilului ultimul model de smartphone poate fi o responsabilitate mult prea mare pentru el, mai ales că îl poate uita, pierde sau deteriora accidental.

4. Optează pentru serviciul de extra protecție

Lasă grijile deoparte și alege un serviciu de extra protecție pentru telefonul copilului tău. Am fost și noi copii și ne amintim perfect zicala „cu capul în nori”, doar am trăit-o pe pielea noastră. Poate unii suntem mai visători, neatenți sau chiar nu avem cum să evităm accidentele.

Din acest motiv, cu servicul de extra-protecție pentru telefon oferit de Klap.ro poți sta liniștit și vei fi asigurat oricând pentru eventuale deteriorări ale aspectului fizic, cum ar fi spargerea display-ului, pentru defecțiuni tehnice provocare de întâmplări neprevăzute sau chiar în cazul furtului sau a pierderilor.

Elimină un risc din start

5. Cartelă sau abonament?

Un telefon „la liber” te scutește de grija angajamentului contractual. Nu vei sta mereu să verifici costul suplimentar și nici nu vei fi nevoit să plătești o valoare lunară în caz că smartphone-ul nu este folosit.

Mai mult de atât, copiii nu pot achiziționa aplicații sau nu pot folosi mai multe date decât au disponibile, ceea ce elimină îngrijorările legate de o eventuală factură de telefonie prea mare.

6. Căută accesorii pentru protecția telefonului

În timp ce cauți smartphone-ul ideal, asigura-te că pentru modelul ales există huse de protecție disponibile. Pentru unele modele vei găsi o varietate de opțiuni, care mai de care mai colorate și dichisite.

În schimb, pentru altele vei întâmpina probleme, asta în caz că modelele respective nu au fost la mare căutare. Husa nu trebuie să fie una costisitoare pentru a fi eficientă, însă este indicat să ofere atât protecție pentru ecran, cât și pentru corpul device-ului.

Stabilirea unor reguli este prioritară

7. Discută și stabilește regulile de folosire a primului smartphone

Așa cum menționam și la începutul articolului, este aproape imposibil să ne privăm copilul de tehnologie, însă suntem cei care îl pot îndruma să o folosească în mod corect. Asta implică o serie de reguli ce trebuiesc discutate cu fiecare copil în parte.

Spre exemplu, se poate discuta despre interzicerea jocurilor cu 1-2 ore înainte de culcare sau accesarea diferitelor aplicații în timpul programului de școală. Căută un dispozitiv cu un soft care să îți permită setarea unor limite de timp sau căută aplicații care să te ajute cu gestionarea mai eficientă a timpului.

8. Alege un model de smartphone care să-i fie de ajutor copilului

Știm, mulți părinți își vor dori ca primul smartphone să fie doar pentru apeluri telefonice, mesaje text sau pentru aplicații de localizare. Însă, vrem să fim realiști și să lăsăm egoismul deoparte.

Și noi adulții folosim zilnic telefonul mobil și ne dorim ca acesta să aibă aplicații care să ne ușureze viața.

Te încurajăm să optezi pentru un telefon inteligent care îl va ajuta pe copil să se distreze cu jocurile preferate. De asemenea, să-și dezvolte creativitatea prin fotografii și filmulețe, să poată viziona videoclipuri sau să-și poată instala aplicații care să fie potrivite pentru el.

Acestea fiind spuse, sperăm că ți-am oferit o privire mai clară asupra deciziei de achiziție a unui smartphone pentru cei mici.

Coș

0 produse

Nu ai niciun produs în coș.