Când auzi „telefon recondiționat” automat te gândești la un telefon second hand. Dar știai că este o diferență enormă între cei doi termeni: recondiționat și second hand?
Tehnic, un telefon recondiționat este și, implicit, la mâna a doua. În schimb, un telefon second hand nu este, neapărat, recondiționat. Ai început să prinzi care-i ideea?
În România, conceptul de telefon recondiționat este destul de nou și încă nu este universal acceptat din anumite preconcepții.
Diferențele dintre un telefon recondiționat și un telefon second hand
Cea mai mare diferență dintre aceste două tipuri de telefoane este reprezentat de faptul că un telefon second hand este un dispozitiv care a fost utilizat și a aparținut unei alte persoane înainte de a fi vândut din nou.
În schimb, un telefon recondiționat este în majoritatea cazurilor un dispozitiv care a fost achiziționat de către cineva și mai apoi returnat din diverse motive.
În funcție de motivele returului, dar și în urma verificării produsului înapoiat, acesta este reparat.
Astfel, telefoanele care suferă reparații de acest fel sunt repuse la vânzare, după ce au fost înlocuite anumite componente. Totul se face pentru ca smartphone-ul pe care-l cumperi să fie într-o stare funcțională apropiată de perfect.
O altă diferență este că majoritatea telefoanelor recondiționate beneficiază în continuare de garanție, spre deosebire de cele la mâna a doua.
De asemenea, telefoanele second hand sunt uzate, în timp ce, smartphone-urile recondiționate sunt aproape ca noi, fapt susținut și de diferența de preț care există între două telefoane care au același model și producător, însă se încadrează în cele două categorii menționate anterior.
Practic, un telefon reconditionat reprezintă dispozitivul ce a primit o șansă nouă, utilizatorul bucurându-se de toate avantajele (atât din punct de vedere funcțional, cât și din perspectivă estetică) pe care acesta le oferă. De aceea, nouă ne place să numim aceste telefoane pre-loved.
Avantajele și dezavantajele achiziționării unui telefon reconditionat sau pre-loved, în cazul nostru
Un prim avantaj al cumpărării unui telefon recondiționat este reprezentat de prețul mult mai mic, comparativ cu achiziția unui telefon nou.
În multe cazuri, telefonul recondiționat ajunge să aibă o medie de preț și cu 50% mai mica decât costul unui aparat nou. Cu diferența de bani poți cumpăra, spre exemplu, accesorii telefoane.
De asemenea, pentru cei care sunt interesați de protejarea mediului înconjurător, alegerea unui telefon recondiționat își atinge scopul și în acest sens.
Telefoanele recondiționate funcționează la fel sau aproape la fel de bine precum cele noi, desigur, în funcție de eventualele reparații efectuate. Un distribuitor de încredere va trece mereu toate informațiile privind starea dispozitivului pentru ca utilizatorii să știe exact ce fel de produs urmează să achiziționeze.
În ceea ce privește dezavantajele telefoanelor recondiționate, printre acestea se numără pierderea experienței de a desigila un produs nou. Dar, aici există o rezolvare pentru că, distribuitorul înlocuiește ambalajul în care vine telefonul cu unul propriu.
Astfel, senzațiile pe care le simți în momentul achiziționării și desfacerii unui produs nou sunt puțin diferite. Însă, dacă privim din perspectiva costurilor și al funcționalității optime al telefonului, acest mic inconvenient va trece neobservat.
Dincolo de aceste aspecte, dacă nu te interesează să ai experiența cumpărării unui dispozitiv nou, atunci această categorie de telefoane este o variantă avantajoasă, mai ales din punct de vedere financiar.
Avantajele și dezavantajele achiziționării unui telefon second hand
Un principal avantaj al telefoanelor second-hand este prețul. Acesta este considerabil mult mai mic față de telefoanele noi, dar și comparative cu cele recondiționate.
Aspectul este important pentru utilizatorii care vor să economisească bani, dar și să se bucure de un telefon cu tehnologie nouă.
În funcție de produsele avute de distribuitor, smartphone-urile second hand vin la pachet cu tot cu accesoriile necesare, însă nu strică să verifici în descrierea produsului.
În plus, un alt avantaj este acela că în cazul pierderii sau deteriorării smartphone-ului, pierderea nu mai este atât de mare ca în cazul unui dispozitiv nou.
Printre principalele dezavantaje ale telefoanelor second hand se numără:
- lipsa garanției,
- uzura bateriei,
- uzura difuzoarelor,
- posibilitatea existenței unor piese care nu sunt originale.
Astfel, cumpărarea unui telefon second-hand nu reprezintă o investiție sigură și eficientă, comparativ cu achiziția unui telefon recondiționat.
Concluzii
Dacă îți dorești să economisești o sumă considerabilă de bani, dar să te bucuri de un telefon performant într-un mod sigur și sustenabil, Klap.ro vine în ajutorul tău cu o gamă diversă de telefoane recondiționate, 100% funcționale, testate și verificate de specialiști.
În plus, ai la dispoziție o gamă variată de accesorii pentru numeroase tipuri de telefoane, la prețuri excelente.