Ștergere cont Instagram – Ghid complet

Ștergere cont Instagram - Ghid complet

Instagram este o rețea socială care se află în topul celor mai cunoscute și folosite aplicații. Cu peste un miliard de utilizatori, este un mediu prietenos, unde fiecare are libertatea de a se exprima.

SUMAR:

Ce trebuie să știi înainte de alegerea opțiunii de ștergere cont Instagram?
Cum se dezactivează temporar un Cont Instagram?
Ce trebuie să știi despre alegerea opțiunii de ștergere cont Instagram?

De aceea, a câștigat rapid inimile multor utilizatori și a atins o rată mare de popularitate. Este o platformă în care te poți pune la curent cu ultimele noutăți din diferite domenii însă, are și câteva dezavantaje. Instinctul de a verifica în mod constant aplicația este modalitatea prin care concentrarea și productivitatea ta vor avea de suferit.

Dacă ai decis să iei o pauză de la tot ce înseamnă Instagram sau vrei să elimini un cont din varii motive, te afli în locul potrivit. În rândurile următoare, vei afla diferite sfaturi pe care trebuie să le știi înainte de a recurge la ștergerea unui Cont Instagram.

Ce trebuie să știi înainte de alegerea opțiunii de ștergere cont Instagram?

Indiferent că îți dorești o pauză de la Instagram sau să-l elimini definitiv, te sfătuim să iei în considerare câteva aspecte. În primul rând, oricare ar fi alegerea ta, îți recomandăm să faci un backup la toate postările și datele asociate contului. Dacă sari peste un pas așa important, sunt șanse să regreți alegerea făcută, iar opțiunea de a fi recuperate, nu mai este valabilă.

O copie a întregului conținut al unui Cont Instagram poate fi făcută în câțiva pași, chiar de pe profilul tău. Fișierul se va descărca într-un format specific pe care îl vei primi pe adresa de e-mail asociată contului tău. Un asemenea pas este crucial, pentru a asigura păstrarea tuturor datelor profilului tău de socializare. Etapa de față se poate face rapid, iar un ghid ușor de accesat se găsește chiar pe platforma de suport a Instagramului. Acolo vei avea explicații pas cu pas pe care le poți urma pentru o experiență rapidă și plăcută.

Procesul ce privește descărcarea datelor tale poate fi făcut atât de pe computer, laptop, cât și de pe telefonul mobil sau tabletă. Indiferent de device-ul folosit, îți recomandăm să nu omiți salvarea materialelor. Ține minte că recuperarea ulterioară a datelor, nu va mai fi posibilă după ștergerea definitivă a contului.

Cum se dezactivează temporar un Cont Instagram?

Dacă dorești să iei un mic răgaz de la tot ce platforma socială îți pune la dispoziție, poți merge la opțiunea dedicată dezactivării temporare. Într-un asemenea caz, descărcarea datelor asociate contului tău, nu este un pas imperios.

Recomandarea noastră însă, este să urmezi pașii pentru o siguranță suplimentară a conținutului contului tău de pe Instagram. După dezactivarea contului, datele tale nu vor fi disponibile pentru ceilalți utilizatori, până când dorești să revii pe Instagram.

Trebuie să ai în vedere faptul că dezactivarea contului nu poate fi făcută din aplicație, ci doar din browser. Astfel, poți urma pașii următori, atât din telefon, cât și de pe computer. Pentru dezactivarea temporară a unui Cont Instagram, urmează pașii de mai jos:

Cum se dezactivează un cont de Instagram de pe computer:

  1. Te conectezi pe instagram.com de pe laptop/calculator;
  2. Apeși pe fotografia de profil din dreapta sus, apoi dai click pe profil, iar ulterior pe funcția de editare a profilului;
  3. Derulează și apoi apasă pe opțiunea specifică dezactivării temporare, din secțiunea contul meu regăsită în partea dreaptă;
  4. Pentru a dezactiva contul, trebuie să menționezi un motiv pentru care dorești să faci această acțiune;
  5. Reintroduci parola, iar de acum contul tău va fi închis temporar până când decizi să te întorci pe rețeaua socială.

Cum se dezactivează un cont de Instagram de pe telefon:

  1. Te conectezi pe instagram.com de pe orice browser al telefonului tău mobil.
  2. Pentru dezactivarea temporară a contului, urmează pașii descriși în paragraful anterior.

Ce trebuie să știi despre alegerea opțiunii de ștergere cont Instagram?

Când alegi opțiunea de ștergere definitivă a contului, profilul tău va dispărea de pe platforma de Instagram. De asemenea, la fel se va întâmpla cu pozele, clipurile, comentariile și lista de urmăritori a profilului tău. Astfel, întreaga ta activitatea va dispărea pentru totdeauna, fără opțiunea de a fi recuperată vreodată.

După ștergerea contului, există opțiunea de a reveni pe platformă cu o singură condiție. Dacă între timp numele tău de utilizator nu a fost ales de un alt utilizator, poți să-l folosești pentru noul cont. În caz contrar, trebuie să ai în vedere alegerea unui alt username care să te reprezinte.

Pentru ștergerea definitivă a unui Cont Instagram, trebuie să urmezi pașii de mai jos:

  1. Accesezi instagram.com de pe un browser de pe telefon sau computer, deoarece ștergerea contului nu este posibilă din aplicație;
  2. Te conectezi pe platformă folosind username-ul și parola pentru profilului tău;
  3. Selectează o opțiune pentru care dorești să ștergi definitiv contul. Fără alegerea unui motiv, procesul de ștergere nu poate continua;
  4. La final, ți se va mai cere pentru ultima dată parola, iar procesul de ștergere definitivă a contului tău va fi înregistrat.

Indiferent de alegerea luată în legătură cu existența contului tău de Instagram, trebuie să te gândești de două ori înainte. Acțiunea de a șterge definitiv profilul de socializare, poate reprezenta un regret după o anumită perioadă.

Coș

0 produse

Nu ai niciun produs în coș.