Sfaturi de vacanță! Cum îți protejezi telefonul când mergi la plajă sau la piscină!

Sezonul vacanțelor a sosit și, cu siguranță, planurile tale de vară includ călătoriile la mare sau ieșirile cu prietenii la piscină. Deși în mod teoretic nu ai nevoie de multe lucruri acolo, în era tehnologiei, situația s-a schimbat puțin. Pe lângă prosop, ochelari de soare și saltea gonflabilă, trebuie să iei cu tine și telefonul și poate o baterie externă, un selfie stick sau alte accesorii speciale.

Ideal ar fi să lași telefonul în cameră, deoarece plaja nu este un mediu sigur pentru gadgeturi, însă să fim sinceri: cine mai pleacă într-o călătorie fără telefon în zilele noastre? Suntem dependenți de el. Prin urmare, este important să discutăm despre cele mai utile trucuri pentru a proteja telefonul când te afli la piscină sau la mare, măsuri de precauție pe care trebuie să le iei pentru a asigura funcționarea corectă a acestuia.

• Ține-l departe razele soarelui!


Atunci când iei telefonul la plajă, există șanse mari să se supraîncălzească și să se deterioreze componentele (ecranul, bateria) sau chiar să nu se mai aprindă. Dacă se închide este recomandat să-l repornești doar după ce s-a răcit. Pentru a preveni această situație, primul pas este să nu-l lași expus în mod direct la soare. Este recomandat să-l păstrezi la umbră, preferabil sub o umbrelă, pus într-o geantă sau acoperit cu un tricou sau o carte. De asemenea, încearcă să nu-l folosești excesiv, mai ales în zilele toride, pentru că acest lucru poate duce la supraîncălzire.

• Evită să-l încarci la plajă!

Chiar dacă ai o baterie externă, evită să încarci telefonul atunci când ești la plajă și temperaturile sunt extrem de ridicate deoarece acest proces implică oricum încălzirea telefonului. Pentru a proteja bateria cât mai mult timp, poți activa modul de economisire a bateriei sau opri datele mobile. Dacă este absolut necesar să îl încarci pentru a-l utiliza, poți conecta bateria externă pentru aproximativ o jumătate de oră.


• Protejează-l de apă și nisip

Dacă telefonul tău cade în apă, nu te baza pe vechiul truc cu orezul care absoarbe umezeala, deoarece nu vei avea orez la îndemână pe plajă. Prin urmare, evită să folosești telefonul atunci când ai mâinile umede și asigură-te că nu îl iei cu tine în apă sau îl lași în apropierea unui pahar cu băutură. De asemenea, utilizează întotdeauna o husă de protecție și o folie de sticlă pentru ecran, astfel încât să previi zgârieturile și eventualele lovituri accidentale. La plajă, fii atent la particulele de nisip care pot pătrunde în portul de încărcare sau în difuzoare, deoarece acest lucru poate afecta capacitatea de încărcare a telefonului sau calitatea sunetului. Pentru mai multă siguranță, poți purta o pungă alimentară etanșă în care să pui telefonul când nu îl folosești.


• Nu-l lăsa nesupravegheat!


Indiferent de destinația vacanței tale, există întotdeauna riscul de a-ți pierde lucrurile dacă le lași nesupravegheate. Cu siguranță nu îți dorești să pierzi telefonul, Ideal ar fi să existe cel puțin o persoană care să rămână în apropiere și să aibă grijă de telefon când intri în apă. Dacă nu poți lăsa telefonul în grija cuiva și nu există vestiare sau spații de depozitare sigure în apropiere, cea mai bună opțiune este să îl lași în camera de hotel.


• Curăță-l imediat după ce te întorci de la plajă!


Chiar dacă ai respectat toate sfaturile de mai sus și telefonul tău funcționează în mod normal, ar fi bine să iei o măsură suplimentară de precauție. După ce te întorci de la plajă, înlătură complet husa și verifică dacă s-a infiltrat nisip. Apoi, curăță ecranul telefonului și husa de protecție cu o lavetă din microfibră, eventual utilizând o soluție antibacteriană pentru a curăța ecranul. Asigură-te că nu rămân particule sau urme de murdărie. Înainte de a începe curățarea, nu uita să oprești dispozitivul pentru ca totul să decurgă fără probleme.

 

 

     

 

 

 

 

Rezumat coș 0

Nu ai niciun produs în coș.

Vezi produse

Finalizeaza Comanda