Resetare telefon – Sfaturi utile pentru orice utilizator

Postare Blog Reset refacut

Revenirea la setările din fabrică reprezintă una dintre soluțiile cele mai eficiente atunci când ai probleme cu smartphone-ul. Aceasta poate fi folosită în momentul care observi că telefonul nu mai funcționează la fel de bine ca la început.

Funcționarea lentă a telefonului ar putea avea mai multe cauze. Cele mai întâlnite sunt legate de durata de viață a telefonului, memoria dispozitivului, aplicații, iar lista poate continua.

Când se recomandă efectuarea procedurii de resetare telefon

Ei bine, resetarea telefonului reprezintă cea mai bună soluție atunci când:

 • Aplicațiile utilizate conțin viruși;
 • Sunt utilizate platforme care generează salvarea unor date cache;
 • Se blochează meniul telefonului, împiedicând orice acțiune pe acesta;
 • Vrei să îmbunătățești performanțele telefonului mobil.

De asemenea, procedura de resetare telefon trebuie aplicată atunci când vrei să vinzi respectivul dispozitiv. Lesne de înțeles că, făcând acest lucru vei elimina riscul de a da cumpărătorului datele personale sau de logare pe diferite aplicații sau platforme.

Cu certitudine, resetarea telefonului este o opțiune sigură în ceea ce privește redarea performanțelor inițiale. Dacă deții un telefon de câțiva ani este firesc ca performanțele lui să scadă odată cu trecerea timpului.

Cu toate acestea, dacă sunt identificate anumite erori care țin de partea hardware, resetarea telefonului nu va rezolva problema. În acest caz, cea mai bună soluție este să ceri ajutorul specialiștilor.

Pentru a preveni astfel de situații cât mai mult posibil, ai grijă de propriul telefon și asigură-i o mentenanță corespunzătoare.

Îți mai recomandăm să eviți supraîncălzirea lui. Atunci când un dispozitiv de acest fel este utilizat fără oprire în timpul zilei, starea lui se deteriorează considerabil în timp.

Din acest motiv, este necesar să ai grijă cum îți utilizezi smartphone-ul și să mai iei pauze atunci când observi că ecranul se blochează sau răspunde greu la comenzi.

Ce trebuie să ai în vedere înainte de resetarea telefonului

Revenirea la setările din fabrică a telefonului presupune o operațiune simplă, fiind necesară parcurgerea unui set de pași. Însă, înainte de resetare este esențial să ai în vedere că acest proces implică ștergerea datelor de pe telefon.

Cu alte cuvinte, în cazul resetării totale, toate aplicațiile, imaginile, videoclipurile și documentele și tot ce ai pe respectivul dispozitiv vor fi șterse definitiv.

Însă, avantajul acestei opțiuni este că ai garanția înlăturării aplicațiilor malware existente de pe telefonul mobil.

Prin urmare, resetarea telefonului va aduce o îmbunătățire din perspectiva funcționalității.

Mai mult, înainte de a iniția operațiunea, este important să verifici bateria telefonului. Aceasta trebuie să fie încărcat suficient pentru a demara procedura de resetare telefon. Adică, va trebui să ai bateria încărcată la minim 30%.

Resetare telefon cu sistem Android – Ce pași trebuie efectuați

Atunci când ai un telefon cu sistem Android, iar aparatul funcționează lent, poți efectua o resetare folosind două metode. Prima metodă și cea mai simplă implică următorii pașii:

 1. Accesezi meniul Setări
 2. Apeși pe Backup și Resetare
 3. Apeși Resetare la setările din fabrică

Această metodă va reseta total telefonul mobil. Dispozitivul se va deschide cu setările avute în momentul achiziționării. După cum am menționat și mai sus, ai în vedere că această soluție implică ștergerea definitivă a tuturor tipurilor de fișiere stocate în memoria telefonului.

O altă metodă pe care o poți încerca atunci când telefonul este blocat o constă efectuarea următorilor pași:

 1. Apeși simultan butonul de Creștere volum și butonul de Pornire, ținând apăsat 30 de secunde.
 2. În urma apăsării butoanelor îți va apărea un meniu specific.
 3. Alegi din meniu opțiunea Recuperare prin apăsarea butonului de reducere al volumului.
 4. În momentul în care apare logo-ul sistemului Android, apeși pe butonul de Pornire și pe cel de Volum în mod simultan.
 5. Accesezi Ștergere date/Restabilire la setările din fabrică apăsând pe butonul de Pornire.
 6. Alegi opțiunea Da pentru ștergerea tuturor datelor de utilizator, ținând apăsat pe butonul de Pornire.

Din nou, îți amintim că înainte de procedură să faci o copie de rezervă a datelor din telefon.

Resetare telefon cu sistem iOS – Pași de urmat

Dacă iPhone-ul tău are aceleași „simptome” despre care vorbeam mai sus, și în acest caz revenirea la setările din fabrică reprezintă o opțiune bună de luat în considerare.

Există două metode pe care le poți folosi pentru resetarea dispozitivului. Prima metodă și cea mai simplă o constă realizarea următorilor pași:

 1. Selectezi meniul Setări.
 2. Selectezi meniul General.
 3. Alegi opțiunea Transferați sau resetați iPhone-ul.
 4. Alegi opțiunea Șterge tot conținutul și Setarile.

Ca și în cazul smartphone-urilor cu sistem Android, după resetare fișierele stocate vor fi șterse, iar dispozitivul va reveni la setările sale din fabrică.

A doua metodă de resetare a smartphone-ului:

 1. Conectează telefonul la un computer prin intermediul cablului.
 2. Deschide aplicația iTunes.
 3. Selectează pictograma iTunes a iPhone.
 4. Selectează opțiunea Resetează iPhone.
 5. Confirmă resetarea (iTunes va elimina informațiile de pe dispozitiv și va instala cea mai nouă versiune iOS disponibilă).
 6. Telefonul se va reporni cu setările din fabrică.

Concluzii

Procedura de resetare telefon este o măsură eficientă pe care o poți aplica în situația în care smartphone-ul nu îți mai funcționează satisfăcător. Cu ajutorul acestei opțiuni vei putea îmbunătăți sistemul de operare al telefonului, înlăturând erorile care-i împiedicau buna funcționare.

În măsura în care nu ești mulțumit de performanțele dispozitivului nici după resetare, atunci achiziționarea unui telefon mobil poate fi cea mai bună soluție.

În acest sens, Klap vine în sprijinul tău cu o gamă variată de telefoane recondiționate, 100% funcționale, testate și verificate de specialiști. În felul acesta te poți bucura de un smartphone, fără să îți compromiți bugetul!

Coș

0 produse

Nu ai niciun produs în coș.