Localizare telefon pierdut – Ghid complet

klap localizare telefon pierdut

În prezent telefoanele mobile se numără printre gadgeturile foarte utile din viața noastră, motiv pentru care le avem tot timpul la îndemână pe parcursul întregii zile. O situație foarte neplăcută cu care se poate confrunta oricine la un moment dat este reprezentată de pierderea sau chiar furtul telefonului mobil.

SUMAR

Ce trebuie să știi pentru a găsi cu ușurință un telefon pierdut?

Localizarea unui telefon pierdut cu sistem Android

Localizarea unui telefon pierdut cu sistem iOS

Indiferent dacă te afli într-o astfel de situație sau nu, este important să fii cât mai informat asupra acestui subiect și să acționezi în timp util. Pentru a afla cum poți să-ți localizezi telefonul, ți-am pregătit acest ghid care să te ajute să ieși învingător din această situație neplăcută.

Ce trebuie să știi pentru a găsi cu ușurință un telefon pierdut?

Pierderea telefonului poate fi o mare nefericire pentru multe persoane, nu doar din punct de vedere al valorii, ci și al datelor importante stocate pe acesta. Totuși, nu este cazul să te panichezi, deoarece există șanse foarte mari ca acesta să fie găsit.

Pentru a localiza ușor un telefon pierdut, este necesar ca în primul rând acesta să fie conectat mereu la un cont Google. În cazul în care nu este, ar fi recomandat să rezolvi acest aspect întrucât niciodată nu se știe ce se poate întâmpla.

Un alt aspect care te poate ajuta este fii vizibil în Google Play, fapt pentru care este necesar să te conectezi cel puțin odată în aplicație cu adresa de mail.

Atunci când ești plecat într-o vacanță și efectuezi diverse activități, este indicat să lași datele mobile pornite și de asemenea, să ai locația activată.

Indiferent că este vorba despre o simplă pierdere sau un furt, în momentul în care locația telefonului este identificată este recomandat să nu acționezi de unul singur, ci să anunți și autoritățile. Colaborarea cu aceștia va diminua riscurile petrecerii unor alte situații neplăcute și ei vor discuta cu persoanele prezente la locație în vederea recuperării acelui telefon pierdut.

Localizarea unui telefon pierdut cu sistem Android

În cazul în care te numeri printre posesorii de telefoane mobile cu sistem Android, poți încerca să-ți localizezi telefonul pierdut cu ajutorul unei aplicații special concepute în acest scop. Aplicația se numește Find my device și se poate descărca și utiliza gratuit din Google Play. De asemenea, aceasta este disponibilă și ca serviciu online pe care îl găsești simplu tastând în motorul de căutare Google numele acesteia.

Odată ce intri pe site sau în aplicație îți va apărea o listă cu dispozitivele înregistrate pe respectivul cont de Google. Tot ce trebuie să faci este să selectezi gadgetul pierdut și în scurt timp ți se va afișa o hartă cu locația telefonului. Șansele de a îl găsi în acest mod sunt foarte mari atâta timp cât acestuia nu i-a fost scos cardul SIM de către altcineva.

Totuși, chiar și în acest caz, prin intermediul serviciului online de căutare ai posibilitatea de a activa o alertă auditivă, iar dacă telefonul este în apropiere, cu siguranță îl vei auzi. O altă funcție utilă este cea de blocare a telefonului și delogare de la contul înregistrat, precum și cea de ștergere integrală a conținutului stocat pe dispozitiv.

De asemenea, poți lăsa un mesaj și eventual un număr de telefon, iar în cazul în care a găsit cineva telefonul și are intenții bune, îi va fi mult mai ușor să te contacteze.

Localizarea unui telefon pierdut cu sistem iOS

Dacă deții un telefon cu sistem iOS, adică un iPhone, există o funcție special creată de localizare și pentru acesta. Aceasta se numește Find my iPhone și este recomandat să fie activată întotdeauna tocmai pentru a crește șansele de găsire a device-ului dacă acesta este pierdut.

Tot ce trebuie să faci este să accesezi icloud.com/find, să te autentifici cu ID-ul Apple și parola de iCloud a telefonului pierdut, după care să selectezi opțiunea Găsește-mi iPhone-ul.

Odată ce selectezi dispozitivul pierdut și îți apare harta împreună cu localizarea, poți activa o alarmă. În cazul în care se află în apropiere, există șanse să îl auzi.

În schimb, dacă consideri că telefonul mobil nu mai poate fi recuperat, ai posibilitatea de a activa modul pierdut. Această acțiune îți va cripta dispozitivul, iar dacă vrei, poți să ștergi întreg conținutul pentru ca acesta să nu ajungă în mâinile persoanelor rău intenționate. Înainte de a face asta, ai în vedere că odată selectate aceste opțiuni, nu îți vei mai putea localiza telefonul.

Un aspect important de menționat este că dacă vrei să rezolvi toată situația pe cale legală, o poți face și prin intermediul codului IMEI. Astfel, poliția va avea la cunoștință că tu ești realul posesor și va face tot ce le stă în putință să te ajute să localizezi device-ul.

Prin urmare, indiferent de cauzele pierderii telefonului mobil, este indicat să încerci să îl localizezi utilizând aceste metode și să anunți și organele de poliție dacă situația se complică. Pentru a preveni astfel de situații, este necesar să ai mare grijă de lucrurile personale și să ai mereu activate funcțiile care te pot ajuta la găsirea telefonului.

Coș

0 produse

Nu ai niciun produs în coș.